Ambient

Mijn interesse in ambient begon in 1980 toen ik het Hassell/Eno album Fourth World, Vol. 1: Possible Musics voor het eerst hoorde, maar het zou tot 1993 duren voordat, door nieuwe ontwikkelingen van digitale technologie, ik begon met het spelen van deze muziekstijl. De introductie van de eerste digitale looper zorgde ervoor dat ik begon te experimenteren met effecten en het creeeren van ambient soundscapes.


De muziek die ik speel wijkt af van de gemiddelde ambientmuziek door mijn interesse in diverse stijlen wereldmuziek. Met name Indiase klassieke muziek (dhrupad-stijl) en sufi ney muziek hebben een grote invloed gehad op de manier waarop ik diverse invloeden verwerk in mijn ambientmuziek. Tevens is mijn voorliefde voor gestemde percussie (b.v. gamelan en klankschalen) terug te horen. Ook gebruik ik weinig synthesizers, maar sample en manipuleer ik veel geluiden, varierend van percussie tot atmosferics.


Naast het uitbrengen van mijn eerste solo-album On Some Road in 2001 heb ik aan diverse projecten voor film en met diverse artiesten samengewerkt.